Internationale Linkshandigendag – 13 Augustus

Internationale Linkshandigendag

Op 13 augustus vieren we de Internationale Linkshandigendag, een dag gewijd aan het erkennen en vieren van degenen onder ons die hun linkerhand gebruiken als dominante hand.

Linkshandigheid is een fascinerend aspect van menselijke diversiteit. Hoewel linkshandigheid minder vaak voorkomt dan rechtshandigheid, zijn er over de hele wereld miljoenen mensen die dagelijks hun linkerhand gebruiken voor allerlei activiteiten.

De Internationale Linkshandigendag is niet alleen een gelegenheid om de unieke eigenschappen van linkshandigheid te vieren, maar ook om bewustzijn te vergroten over de uitdagingen waarmee linkshandige mensen soms worden geconfronteerd. Bijvoorbeeld, veel gereedschappen, keukengerei en schrijfbenodigdheden zijn vaak ontworpen met rechtshandige mensen in gedachten, wat kan leiden tot frustratie en ongemak voor linkshandige individuen.

Op deze dag worden vaak evenementen georganiseerd om linkshandigheid te vieren en om aandacht te vragen voor de behoeften van linkshandige mensen. Dit omvat bijvoorbeeld workshops over linkshandig schrijven, discussiepanels over inclusiviteit en toegankelijkheid, en zelfs leuke activiteiten zoals linkshandige sportwedstrijden.

Het vieren van de Internationale Linkshandigendag is een kans om diversiteit te omarmen en om meer begrip en respect te kweken voor de verschillende manieren waarop mensen de wereld ervaren. Dus, laten we op 13 augustus een moment nemen om onze linkshandige vrienden, familieleden en medemensen te eren en te waarderen!