1 Juni – Internationale Dag van de Kinderen

Op 1 juni vieren we de Internationale Dag van de Kinderen, een dag gewijd aan het vieren van de rechten van kinderen en het promoten van hun welzijn en ontwikkeling over de hele wereld. Deze dag herinnert ons eraan dat kinderen speciale bescherming en zorg verdienen, evenals kansen om te gedijen en hun volledige potentieel te bereiken.

De Internationale Dag van de Kinderen benadrukt het belang van gelijke kansen, toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen uitbuiting, geweld en discriminatie. Het is een gelegenheid om te streven naar een wereld waarin alle kinderen veilig, geliefd en gehoord worden, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden.

Op deze dag kunnen we de bijdragen van kinderen aan onze samenleving erkennen en hun stemmen versterken door naar hen te luisteren en hen te betrekken bij besluitvormingsprocessen die hen aangaan. We kunnen ook onze steun betuigen aan organisaties en initiatieven die zich inzetten voor de rechten en het welzijn van kinderen, zowel lokaal als wereldwijd.