20 Juni – Wereldvluchtelingendag

Op 20 juni vieren we Wereldvluchtelingendag, een dag gewijd aan het erkennen van de moed, veerkracht en kracht van vluchtelingen wereldwijd, evenals het vergroten van bewustzijn over de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Vluchtelingen zijn mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten vanwege conflict, vervolging, oorlog of geweld, op zoek naar veiligheid, bescherming en een betere toekomst.

Wereldvluchtelingendag herinnert ons eraan om solidariteit te tonen met vluchtelingen en om hen te steunen in hun zoektocht naar een veilige haven en een nieuw begin. Het roept op tot actie om de rechten van vluchtelingen te beschermen, hun behoeften te erkennen en te voorzien in humanitaire hulp en ondersteuning.

Op deze dag kunnen we onze steun betuigen aan vluchtelingen door hun verhalen te delen, hun bijdragen aan onze samenleving te erkennen en hen te helpen bij het opbouwen van een nieuw leven in hun gastland. We kunnen ook pleiten voor beleid dat vluchtelingen beschermt en hen de kans biedt om hun potentieel te bereiken.