30 Juni – Internationale Dag van de Planetoïde

Op 30 juni vieren we de Internationale Dag van de Planetoïde, een dag gewijd aan het vergroten van bewustzijn over planetoïden en het belang van het bestuderen en beschermen van deze hemellichamen. Planetoïden zijn rotsachtige objecten die zich bevinden in de ruimte tussen de planeten, en ze spelen een belangrijke rol in het begrijpen van de vorming en evolutie van ons zonnestelsel.

De Internationale Dag van de Planetoïde herinnert ons eraan dat planetoïden niet alleen fascinerende objecten zijn om te bestuderen, maar ook een potentiële bedreiging vormen voor de aarde. Door middel van onderzoek en observatie kunnen we meer leren over de baan, samenstelling en eigenschappen van planetoïden en mogelijke risico’s voor onze planeet beter inschatten.

Op deze dag kunnen we deelnemen aan educatieve evenementen, lezingen en workshops om meer te leren over planetoïden en hun rol in ons zonnestelsel. We kunnen ook deelnemen aan activiteiten ter bevordering van planetoïdenonderzoek en -bescherming, zoals het ondersteunen van ruimtemissies naar planetoïden en het pleiten voor internationale samenwerking op dit gebied.