12 Mei – Dag van de Verpleging 

Op 12 mei vieren we de Dag van de Verpleging, een dag waarop we de onschatbare bijdragen van verpleegkundigen aan de gezondheidszorg over de hele wereld erkennen en waarderen. Verpleegkundigen zijn de ruggengraat van de gezondheidszorg, en ze spelen een essentiële rol in het bieden van hoogwaardige zorg aan patiënten in ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorg en andere zorginstellingen.

De Dag van de Verpleging herinnert ons eraan om de toewijding, moed en compassie van verpleegkundigen te eren. Ze staan dag en nacht klaar om patiënten te ondersteunen, te troosten en te verzorgen, vaak onder uitdagende omstandigheden. Deze dag is een gelegenheid om onze dankbaarheid te tonen aan verpleegkundigen voor hun onvermoeibare inzet, professionaliteit en medeleven.

Laten we op deze dag ook stilstaan bij de uitdagingen waarmee verpleegkundigen worden geconfronteerd, zoals personeelstekorten, hoge werkdruk en emotionele belasting. Laten we ons inzetten voor het creëren van een werkomgeving waarin verpleegkundigen worden gewaardeerd, gesteund en erkend voor hun waardevolle bijdragen aan de gezondheidszorg.