12 Mei – Vroedvrouwendag

Op 12 mei vieren we Vroedvrouwendag, een dag gewijd aan het eren en erkennen van de belangrijke rol die vroedvrouwen spelen in de gezondheidszorg. Vroedvrouwen zijn essentiële zorgverleners die vrouwen ondersteunen tijdens zwangerschap, bevalling en de postpartumperiode. Ze bieden niet alleen medische zorg, maar ook emotionele en psychologische ondersteuning aan aanstaande moeders en hun families.

Vroedvrouwendag is een gelegenheid om de bijdragen van vroedvrouwen aan de gezondheid en het welzijn van vrouwen en pasgeborenen te erkennen. Het benadrukt ook het belang van toegang tot hoogwaardige verloskundige zorg voor alle vrouwen, ongeacht hun achtergrond of sociale status.

Op deze dag eren we de toewijding, vaardigheden en empathie van vroedvrouwen over de hele wereld. Laten we hun inzet voor het bevorderen van veilige zwangerschappen, geboorten en gezinnen waarderen en erkennen, en streven naar een wereld waarin alle vrouwen de zorg en ondersteuning krijgen die ze verdienen tijdens deze belangrijke levensfase.